Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

BU KÖYÜN DİĞER ADI 'OTOYOL DULLARI KÖYÜ'

Bu köydeki yetişkin erkeklerin biri hariç tümü trafik kazasında hayatını kaybedince, köyün adı “Otoyol Dulları Köyü”ne çıktı.



Yapıldığı 2006 yılından beri bir köydeki yetişkin erkeklerin biri hariç tümünün trafik kazasında hayatını kaybetmesine yol açan otoyol nedeniyle Hindistan’ın güneyindeki bir köyün adı “Otoyol Dulları Köyü”ne çıktı.

Times of India’nın haberine göre, Hindistan’ın güneyini dolaşan 44 No’lu otoyolun bir bölümü 2006 yılından Telangana eyaletine bağlı Peddakunta köyünün tam ortasından geçirilerek köy ikiye ayrıldı.

Ancak o tarihten sonra köyde doğal ölümler neredeyse yok denecek azaldı, çünkü karşıdan karşıya geçenlerin kurban olduğu trafik kazaları kadın, çocuk ve ihtiyarlara ek olarak köydeki 25 yetişkin erkeğin de canını alınca, köyde bir aile dışında bütün aileler babasız, kadınlar da dul kaldı.

Dünyada trafik kazasından ölümlerin en yüksek olduğu ülkelerden biri olarak bilinen Hindistan’da Dünya Sağlık Örgütü rakamlarına göre her yıl 230 bin kişi hayatlarını trafik kazalarında kaybediyor.

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?