Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

İSTANBUL'UN ARTIK BOTOBÜS'Ü VAR!

Toplu taşıma ile ilgili İBB'den tartışmalı bir adım geldi.



İETT, Edirnekapı - Taksim hattında artık Botobüs'lerle hizmet verecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşıma kattığı Botobüs, sosyal medyada hem tasarımı hem de işlevi ile tartışma konusu oldu.

Öncelikle elektrikli araçlara yönelmek yerine yine petrol türevleri kullanacak olan bir araç tercih edilmesinin 'çevrecilik' olmayacağı üzerinden tartışan İstanbullular, tasarım olarak da aracı pek beğenmediler.



Bir diğer tartışılan konu da, İETT'nin öncelikle toplu taşımadan kullandığı eski araçları kaldırması gerektiği yönündeydi.

İETT ise Botobüs ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Botobüs, bitkileri ile fotosentez yaparak karbon emisyonunu azaltıyor. Aynı zamanda otobüs çatısını güneş ışınlarına direkt maruz bırakmadığı için enerjiden tasarruf sağlıyor ve klima performansını artırıyor. Boşa akan klima suyu da değerlendirilerek ekolojik çatıdaki bitkiler sulanmış oluyor. Bitkiler ise yaz-kış canlı kalabilen bitkilerden seçildi. Böylece İstanbullular gezici bir bahçe ile hem estetik hem de çevreci bir yolculuk yapma keyfini yaşayacaklar.”


Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?