Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

FATİH AKIN ÖDÜLE DOYMUYOR

Ünlü yönetmen, Hamburg Film Festivali'nde verilen Ödülü, Alman Kültür Bakanı'nın elinden aldı.



Hamburg Film Festivali kapsamında, şimdiye kadar yaptığı çalışmalarla Hamburg kentine ve film kültürüne katkılarından dolayı Dougas-Sirk Ödülü’ne layık görülen Fatih Akın, ödülünü Kültür Bakanı Barbara Kissler’in elinden aldı.

Törende konuşma yapan Hamburg Film Festivali Direktörü Albert Wiederspiel ve Bakan Kissler, Fatih Akın’ın genç yaşta elde ettiği başarılara ve Türkiye ile Almanya arasında kurduğu masalsal köprüye dikkat çekerek övgüler yağdırırken, Fatih Akın ise esprili bir açıklama ile "ben olsam, ödülü bana vermezdim" dedi.

Tören öncesi soruları yanıtlayan Akın, ödülü alacağından dolayı çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Ben olsam bana vermezdim. Biraz erken belki. Yaşlanayım da o zaman versinler bu tür ödülleri" dedi.

Akın törende yaptığı konuşmada da, kendisine gösterilen güvenden dolayı herkese teşekkür ederek, Hamburg halkının her zaman kendisine kucak açtığını ve cesaret verdiğini ifade etti. Kendisine verilen Douglas Sirk ödülünün "Yaşam boyu başarı ödülü" olmadığını ifade eden Akın, "Şöyle söyleyeyim, bu bir kesit. Bakalım bundan sonra ne gelecek" şeklinde konuştu.

Törenin ardından Venedik Film Festivali’nde gösterilen Akın’ın "The Cut" adlı yeni filminin Almanya’da ilk gösterimi yapıldı.

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?