Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

JoyTürk
saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

ÇAY FİYATLARI ARTABİLİR

Dünyada ikinci büyük çay ihracatçısı konumunda bulunan Sri Lanka'da kuraklık nedeniyle üretimin yüzde 50 düşmesinin çay fiyatlarını artırabileceği belirtildi.



Bu yıl Türkiye'yi de etkileyen kuraklık Asya'nın önde gelen çay üretim merkezlerini de etkilendi.

Dünyanın ikinci büyük çay ihracatçısı Sri Lanka'da yılın ilk üç ayında çay üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 50 düştü. Sri Lanka normal koşullarda yılda 300 milyon ton çay ihraç ediyor. Üretimdeki bu düşüşün dünyada çay fiyatlarını artırabileceği ifade edildi.

CNBC'nin haberine göre, geçtiğimiz yıl küresel çay fiyatlarının yüzde 40 düşmüş olması, bu yıl gerçekleşebilecek herhangi bir fiyat artışını daha olası kılıyor.

Kuraklık diğer bir çay üreticisi olan Malezya'yı da etkilemiş durumda. Şubat ayında ülkede çay üretimi bir önceki yıla göre yüzde 50 düştü. Boh's Cameron Highlands şirketinin CEO'su Caroline Russell, iklim değişiminin getirdiği düzensiz yağışların çay üretimini etkilediğini söyledi.

Yıllık yağış miktarının aynı kalmasına rağmen kuru mevsimlerin aşırı kurak geçerek mahsülleri öldürdüğünü söyleyen Russell, yağışlı mevsimlerin ise aşırı yağışlı geçerek çay tarlalarında toprak kaymalarına neden olduğunu söyledi.

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?