Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

TÜRKİYE’DE KAÇ AVM VAR?

Şunu peşin peşin söyleyelim de : Avrupa'da lideriz, tek rakibimiz Çin!



Parakende tüketim sektörünün gözbebeği alışveriş merkezlerinden (AVM) Türkiye'de kaç tane var biliyor musunuz?

15’incisi düzenlenen Perakende Günleri 2015 isimli zirvede konuşan Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü'nün açıklamasına göre, hali hazırda ülkemizde 354 AVM var!

Üstelik Belgü'nün konuşmasına göre, içinde AVM olmayan 22-23 şehir kalmış. Hulusi Belgü konuşmasında şöyle açıklıyor durumu:

“Türkiye genelinde AVM’ye gitme sıklığında artış var. AVM’de geçirilen süre arttı. Tüm bu veriler, ülkemizde alışveriş merkezlerine tüketici nezdinde ilginin canlı olduğunu gösteriyor ve gelecek için de bize ümit veriyor.”

Bu verilere göre, Türkiye, Avrupa'da AVM sayısı açısında ilk sırada olan ülke, Asya'da ise Çin ile yarışıyoruz. Sadece İstanbul'da 114 AVM bulunuyor. Türkiye genelinde yapımı devam edenleri saymıyoruz bile.

Sonuç itibarıyla bu durum toplum içinde iki şekilde algılanıyor: Bir kesim özellikle soğuk havalarda kapalı alanların yararlı olabildiği ve alışverişin tek elden rahatça yapılabilmesini olumlu değerlendiriyor; diğer bir kesim ise açık ve yeşil alanlara daha fazla ihtiyaç olduğunu savunuyor.

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?