Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

DAVİD HELFGOTT / 23 KASIM 2015

23 Kasım'da Zorlu PSM'de gerçekleşecek olan konsere David Helfgott'un 70 kişilik Rachmaninov Orkestrası da eşlik edecek.

Dünyanın en önemli piyanistlerinden biri kabul edilen ve hayatı Oscar ödüllü Shine filmi ile beyaz perdeye aktarılan şizofreni hastası David Helfgott, 12 yıl tedavi görmesine sebep olan Rachmaninov'un 3. Piyano Konçertosu'nu çalmak için İstanbul'a geliyor. 23 Kasım'da Zorlu PSM'de gerçekleşecek olan konsere David Helfgott'un 70 kişilik Rachmaninov Orkestrası da eşlik edecek.

Bugüne kadar Türkiye'de verdiği tüm konserlerinin biletleri aylar önce tükenen ve Rachmaninov'un 3. Piyano Konçertosu'nu ilk kez programına alan Helfgott'ın bu konserine, İstanbulluların yanı sıra dünyanın birçok önemli tur operatörü de özel turlar düzenleyecek.

Albümü 4.000.000'dan fazla sattı!
Helfgott'un "The Last Great Romantic, Rahmaninov" albümü 4 milyondan fazla sattı ve "Billboard" dergisi tarafından en başarılı klasik müzik albümü seçildi. "Pavarotti futbol fanatiklerine operayı sevdirdi, David de hayatı boyunca hiç klasik müzik konserine gitmeyecek olan insanlara piyanoyu ve klasik müzigi sevdiriyor. Gerçekten de 12 yıl akıl hastanesinde yattıktan sonra hayata karışan bir adamın müziğini hemen hemen herkes merak ediyor.

Aktör Geoffrey Rush'a "En İyi Erkek Oyuncu Oscar"ını kazandıran "Shine" filminde, ruh sağlığı yerinde olmayan, müzik aşığı bir babanın kendi olamadığı müzisyen kimliğini oğlunda yaşatmaya çalışması ve bu süreçte yaşanan dramlar konu ediliyor. Helfgott'un gerçek hayat hikâyesinden alınan bu senaryonun devamında ise, bir konserde, salonun alkıştan yıkıldığı bir anda, David'in yıllar boyu baskılara maruz kalmış beyninin iflasına tanıklık ediyoruz. Bu olay sonrasında 12 yıl akıl hastanesinde kalan David Helfgott, üstün yeteneği ve uğraşısı sayesinde yeniden yaşama dönüyor.

David Helfgott kimdir?
David Helfgott, Melbourne'de Polonya asıllı Yahudi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Henüz beş yaşındayken, babasının öğretmenliği sayesinde başladığı piyanoda gösterdiği performans ile "harika çocuk piyanist" olarak tanındı. On yaşına geldiğinde Perth'li piyano öğretmeni Frank Arndt'dan ders alanı ve ablası Margaret ile katıldığı birkaç yerel yarışmada ödüller kazandı. Genellikle romantik müzik yapan Helfgott, en zor eserlerden sayılan Romanov'un 3. piyano konçertosunu icra edebilen sayılı sanatçılardan biri.

David Helfgott'ın gerçek hayat hikayesinden senaryolaştırılan ve aktör Geoffrey Rush'a "En İyi Erkek Oyuncu Oscar Ödülü" kazandıran "Shine" filminde, ruh sağlığı yerinde olmayan müzik aşığı bir babanın, sahip olamadığı müzisyen kimliğini oğluna kazandırmaya çalışması ve bu süreçte yaşanan dram konu edilmiştir.

David Helfgott filmde anlatıldığı gibi, bir konser sırasında ağır bir beyin travması geçirmiş ve 12 yıl süren bir tedavi sürecinden sonra üstün yeteneği ve azmi sayesinde yeniden yaşama dönmüştür. Bu David Helfgott'ın müziği ve performansına olan yoğun ilgi ve talebi de artırmaktadır.

Piu Entertainment tarafından düzenlenen bu konserin biletleri için www.biletix.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?