Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

BİLDİĞİMİZ GİBİ DEĞİLMİŞ!

Ne azı, ne çoğu!... O zaman nedir bu mutluluğun yolu?



Seks yapmanın genelde bir anlık da olsa, bir süre de olsa mutlu ettiği biliniyor. Buna, iç huzuru veren, iyi duygular hissettiren bazı mutluluk hormonları neden oluyor. Bu durumda daha fazla seksle daha fazla mutluluk duygusu olması gerekiyor. Amerikalı bilim insanları “fazla seks=fazla mutluluk” formülünün doğru olup olmadığını araştırdı.  Bilim insanları, fazla seksin temelde insanları daha mutlu etmediğini ortaya çıkardı. Öte yandan az seks yapan çiftlerin daha mutsuz oldukları da ortaya çıktı.

Seks mutlu ediyor

Focus dergisinin sağlık bölümünde yer alan makalede seksin temelde mutlu ettiği yer alırken, bunun değişik araştırmalarla kanıtladığına yer verildi. Seks esnasında vücut “Endorphin” denilen mutluluk hormonları salgılıyor. Strese iyi gelen bu hormonlar, insana iç huzuru veriyor. Nobel ödüllü psikolog Daniel Kahnemann bin meslek sahibi kadınla yaptığı araştırmada, kadınların günlük işlerindeki (telefonla konuşurken, yemek yerken veya çocuklarıyla oynarken) duygularını değerlendirdi. Kahnemann, kadınların tüm bu eylemlerinin içinde en yüksek mutluluk duygusunu seks esnasında aldıklarını saptadı. En az mutluluğu da çalışırken aldıkları belirlendi.

Daha fazla seks,m çiftleri daha mutlu eder mi?

Tüm bu duygu ölçümlerinde acaba daha fazla seks çiftleri daha da mı mutlu eder? sorusu Pittsburgh Carnegie Mellon Üniversitesi (ABD) araştırmacıları tarafından inceledi.  Evli çiftlerle araştırma yapan bilim insanları, daha fazla seksin çiftleri daha fazla mutlu etmediği sonucuna vardılar. Bu durum “fazla seks=fazla mutluluk” formülünün doğru olmadığını ortaya çıkardı. Araştırma sonuçlarını “Journal of Economic Behavior & Organization“ dergisinde yayınlayan bilim insanları, çok sık seks yapan çiftlerin mutluluk duygularının azaldığını da iddia ediyorlar. Bunun nedeni olarak da çok sık seks yapan çiftlerde seks gereksinimlerinin azalması gösteriliyor. Bu duruma başka bir neden olarak,  çiftlerin bilimsel araştırma bünyesinde daha fazla seks yapmalarının istenmiş olması, kendi dürtüleriyle bu işi yapmamış olmaları gösterildi.

Çiftlerin çoğunluğu az seks yapıyor!

Araştırma yöneticisi George Loewenstein çiftlerin çoğunluğunun az seks yaptığını söylerken “eğer daha fazla parasal olanaklarımız olsaydı bu araştırmayı yeniden yapsaydık, daha fazla seks yapmalarını istediğimiz katılımcılara, seks yapmalarına daha uygun bir ortam sağlardık. Çiftlerin çocuklarına bakıcı sağlayıp, lüks bir otel odası ayarlardık” dedi. Çoğu çiftin çok az seks yaptıkları tezini tekrarlayan Loewenstein “daha fazla seks yapsalardı, daha fazla mutlu olabilirlerdi. Tabii bunun için de romantik bir ortama gereksinimleri var” dedi.

Seks sağlığa yararlı!

Seksin insan sağlığına yararlı olduğu konusunda hem fikir olan bilim insanları “seks ile kan dolaşımı daha iyi çalıyor ve insan psikolojisine iyi gelen hormonlar üretiliyor” diyorlar. Ayrıca seks ile uyku arasındaki bağı inceleyen Amerikalı bilim insanları, seksin daha iyi uyumaya yardımcı olduğunu iddia ederlerken özellikle seksin iyi uyumaya yardımcı olduğu kadar, iyi uyumuş olmanın da iyi bir seks yaşamına yardımcı olduğu konusuna dikkati çekiyorlar. Seksin özellikle uyuma sorunu olan insanlar için çok etkili bir çözüm olabileceği iddia ediliyor. Bilim insanları, uyku sorununun kısa dönemde herhangi bir zararı olmasa da uzun süreçte kalp krizi ve beyin kanması rizikosunu artırdığı uyarısında bulunuyorlar.    

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?