Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

THE CHARLATANS

İngiliz rock devi ‘The Charlatans’ BKM Organizasyonu’yla 14 Ağustos’ta İstanbul’da.

Unutulmaz şarkıları ve muhteşem sahnesiyle tüm dünyanın sevgilisi olan ‘The Charlatans’ 14 Ağustos Cuma akşamı saat: 21.00’da Türk müzikseverlerle buluşacak. Verdikleri  her konserde izleyenleri çoşturan grup Maçka Küçükçiftlik Park’ı sallayacak.

BİLETLER SATIŞA ÇIKTI!

1990 yılından bugüne, çıkarttıkları 12 albümle uzun süre listlerinin ilk sırasında yer alan grup, müzikseverlere muhteşem bir akşam yaşatacak. ‘The Charlatanas’ 20 yıldan uzun süreli birliktelikleriyle , İngiliz Rock’ını en ilham verici topluluğu olmaya devam ediyor. Martin Blunt (Bas), Jon Brookes (Davul), Tim Burgess (Vokal), Mark Collins (Gitar) ve Tony Rogers (Klavye)’dan oluşan  ekip birbirinden eğlenceli şarkılarıyla İngiliz Rock Müziği esintilerini, Maçka Küçükçiftlik Park’a taşıyacak. Varşova’dan, Teksas’a, Mexico City’den, Liége’e bir çok şehir gezecek olan ‘The Charlatans’ın 14 Ağustos’taki durağı İstanbul olacak.

Hard Rock Cafe’nin sunumu ve BKM organizasyonuyla gerçekleştirilecek ‘The Charlatans’ konserinin biletleri Biletix’te!

The Charlatans
1989 yılında Rob Collins (Klavye), Jon Baker (Gitar), Martin Blunt(Bas Gitar), ve John Brookes (davul) tarafından West Midlands/Northwich’te kurulan The Charlatans, vokale Tim Burgess’in gelmesi ile kadrosunu tamamlamıştır.
İlk başlarda The Stone Roses’ın önderliğini yaptığı Madchester trendinde kendine yer arayan The Charlatans albüm anlaşması yapamaması sonucu “Dead Dead Good” isimli plak şirketini kurmuştur.

Kendi plak şirketlerinden çıkardıkları “Indian Rope” isimli single’ın Indie listelerinde bir numaraya ulaşması ile herkesi şaşırtan grup, 1990 senesinde “Beggars Banquet” plak şirketiyle anlaşmıştır.

Sırasıyla yayınladıkları “The Only One I know” ve “Then” isimli singleların İngiltere müzik listelerinde ilk 10 a girmesi ile 1990 senesinin son bahar aylarında “Some Friendly” isimli ilk albümlerini yayınlamış ve albüm listelerde bir numaraya ulaşmıştır.

Sürpriz bir şekilde İngiltere’de ünlenen grup 1991 senesinde ilk Amerika turnesi sırasında 1960’lardan kalma San Francisco’lu “The Charlatans” isimli grup sebebiyle isimlerini “The Charlatans UK” olarak değiştirmek zorunda kalır. Turnenin bitimiyle İngiltere’ye dönen grup gitarist Jon Baker’ın ayrılması ile ikinci bir şok yaşar. Jon Baker’ın yerine Mark Collins gitar görevini devralır.

Madchester trendinin sona ermesi ve 1991 senesinin grup açısından sorunlu geçmesi ile yayınladıkları “Between 10th and 11th” isimli albümleri müzik dinleyicileri tarafından pek tutulmaz ve listelerde başarı göstermez.

1992 senesinde grubun klavyecisi Rob Collins’in tutuklanması ve hapis cezasına çarptırılması ile beraber The Charlatans üst üste darbe almaya devam eder. Bir gece arkadaşı ile içki içen ve arkadaşının markette silahlı soygun yapması ile onu mahalden kaçıran Collins 8 ay hapis cezasına çarptırılır. Hapisten çıkması ile beraber “Up to Our Hips” isimli albümü yayınlayan grup her şeye rağmen devam etme kararı alır fakat albüm yine müzik dinleyicileri tarafından tutulmaz.

1995 senesinde Tim Burgess’in The Chemical Brothers’ın “Life is Sweet” şarkısında vokal görevi yapması ile beraber tekrar popülerlik kazanan grup “The Charlatans” isimli 4.albümlerini yayınlar ve sürpriz bir şekilde albüm listelere bir numaradan giriş yapar. Collins’in tutukluluğu sebebiyle Amerika’da konser verme yasağı olan grup Avrupa ve Asya’da popülerliğini arttırmaya devam eder.

5.albümleri “Tellin’ Stories”in kayıtlarına devam eden grup, klavyeci Rob Collins’in şarhoş araba kullanırken yaptığı kaza sonucu hayatını kaybetmesi ile yıkılır. Dörtlü olarak müzik kariyerlerine devam etme kararı alan grup Primal Scream’in klavyecisi Martin’in katkılarıyla albüm kayıtlarını tamamlar. 1997 senesinde yayınlanan “Tellin’ Stories” albümü listelere bir numaradan giriş yapar ve dinleyiciler tarafından tam not alır.

Sırasıyla “Us and Us Only”, “Wonderland”, “Up at the Lake”, “Simpatico”, “You Cross My Path” i yayınlayan grup 2010 senesinde “Some Friendly” albümlernin 20.yılı kutlaması kapsamında Barcelona’da Primavera festivalinde tüm albümü çalmıştır.

11. albümünü “Who We Touch” ı 2010 senesinde yayınlayan grup, albüm turnesi sırasında davulcuları Jon Brookes’un beyininde tümör bulunması üzerine tekrar bir darbe alır. “Who We Touch” turnesini Peter Salisbury ile beraber turneyi bitiren grup, 2011 senesinde Burgess ve Collins’in akustik turnesi ile devam etti.

2012 senesinde ilk solo albümünün çalışmalarına başlayan Burgess, 2012 senesinde gruba geri dönerek “Tellin’ Stories” albümünün 15.yıl kapsamında ünlü Hammersmith Apollo sahnesinde yaz boyunca iki defa sahne almıştır. Jon Brookes’u 2013’de kaybeden grup her şeye rağmen devam edip 2015 senesinde 12.albümleri “Modern Nature” u yayınlayıp, albüm turnesi kapsamında Dünya’yı dolaşmaya devam etmektedir.

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?