Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

JoyTürk
saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

YİNE ÇİNLİLER!

3D yazıcıyla dünyanın en kullanışsız arabasını üretmeyi başardılar.



Dört bir yanımızı kuşatan “Made In China” etiketli eşyaların en gereksizi çıktı! 3D yazıcının yarattığı heyecana kapılan Çinli şirket, zamanını ve kaynaklarını altın sarısı bir araba üretmek için ziyan etti.

Sanya Sihai adlı şirket, henüz Rönesans’ın uğramadığı bir kasabadan çıkmış gibi görünen tasarımı bir de altın sarısı renkte yaparak görenleri iyice kör etmek istemiş. Aracın kaportasını üretmek 5 gün; her türlü iç aksamını kurmak ise bir buçuk ay sürmüş. 500 kilo gelen araç 3.6 metre uzunluk, 1.63 metre genişlikte ve tamamen elektrikle çalışıyor. Maliyeti ise 1770 dolar.



Geldik bu trafik düşmanı araçla ilgili en komik rakama… Saatte 40 kilometre giden altın sarısı oyuncak arabamız ilk 3D yazıcıyla üretilen Strati adlı araçtan hem iki kat daha yavaş hem de daha çirkin.

Eğer trafikte ilgi çekmekten başka bir işe yaramayan arabaları seviyorsanız bu altın sarısı şey tam size göre. Çin’in ilk denemesi olan bu araç umalım da seri üretime geçmesin; daha aklı başında tasarımcılar ve dahi mühendislerin elinde geliştirilsin ve düşük maliyetli 3D yazıcı üretimiyle otomotiv sektörünü arzu edilen geleceğe taşısın. 

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?