Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

KEREM GÖRSEV TRİO & FATİH ERKOÇ

Caz müğizin önemli isimlerinden Kerem Görsev Trio & Fatih Erkoç bir arada



Udi Bir babaın oğlu olarak dünyaya gelen Fatih Erkoç henüz 3 yaşındayken babasının hediyesi olan kemanla müzik yaşantısına başladı. 1975 senesinde Norveç’e taşınan sanatçı 11 yıl boyunca farklı gruplarla, Norveç ve Avrupa’nın birçok konser salonunda vokalist ve multi-enstrumentalist olarak sahne aldı. Sanatçı bazı günler bir grupta jazz vokalisti olarak programa katılırken konser sonrasında başka bir konserde  diger bir grubu ile gitar ve trombon çalıyordu. Müzik ile yoğun bir şeklide geçen Norveç yaşantısından sonra 1986 yılında Turkiye’ye donen Fatih Erkoç  ‘ Ellerim bomboş ‘ adlı albumunu yayınladı. Bu album sanatçıya buyuk bir başarı ve bilinirlik kazandırdı. Gunumuzde Türkiye’nin en beğenilen pop müzik yıldızlarından olan sanatçı  hiçbir zaman jazz ile olan birlikteliginden kopmadı ve Kerem Görsev ile birlikte  ‘ Lady from İstanbul ‘ adında bir album ve konser DVD ‘si hazırladı.

Kerem Görsev 6 yaşında piyano ile tanıştı. Babasının yonlendirmesi ile cok kucuk yasta konservatuara baslayan sanatcı konservatuarın  ilk yıllarında piyano , keman ve klasik muzik dersleri aldı.  Eğitimi sırasında jazz müziği Kerem Görsev’in tutkusu haline geldi ve  müzikal yaşantısını jazz’a  yönlendirdi.  Sanatçı 1994 yılında yayınladığı ilk albümünden bu yana  14 album kaydetti. Elvin Jones, Allan Harris, Eric Revis, Russell Gunn, Alvester Garnett, Stevir Kirby & Marcus Strickland, Allan Broadbent ve Ernie Watts  gibi  prestijli jazz muzisyenleri ile çalışmış olan  Kerem  Görsev , son albümü ‘Therapy’ ile 2011 yılında  ‘Büyük Jazz Orkestraları’ kategorisinde dunyanın en prestijli müzik odullerinden olan Grammy odulleri için  aday seçildi.

Kerem Görsev ve Fatih Erkoç beraber gerçekleştirecekleri bu performansta  Nat King Cole’dan Louis Armstrong’a kadar geniş bir yelpazede klasik jazz müziğine dair geniş bir repertuala sahne alacaklar. Sanatçılara Turkiye’nin son dönemde yetiştirdiği en iyi enstrümantalistlerden olan Kağan Yıldız ve Ferit Odman eşlik edecekler.

Kerem Görsev Trio & Fatih Erkoç

1 Mart -  Bursa Merinos Kültür Merkezi
5 Mart - Antalya AKM Aspendos Salonu
11 Mart - İstanbul Caddebostan Kültür Merkezi

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?