Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

ŞEB-İ ARUS / 18 ARALIK 2014

Okan Bayülgen Semazenler eşliğinde Mesnevi’yi okuyacak!

Bir anma etkinliğinden daha fazlası olan Şeb-i Arus’da ‘SIR’ ile Alaturka Records ve Mevlana’nın sözleri de Okan Bayülgen’in sesiyle hayat bulacak...

Okan Bayülgen Semazenler eşliğinde Mesnevi’yi okuyacak!

Mevlana’nın ölüm yıldönümünde ‘Hakka kavuşma’yı simgeleyen ve doğum günü olarak kabul edilen Şeb-i Arus Alaturka Records’ın müziği, Okan Bayülgen’in sesi ve kalabalık semazenler eşliğinde 18 Aralık’ta Zorlu’da!

Dede Efendi’nin Ferahfezâ Mevlevî Âyini ve Şeb-i Arûs töreninin 741’inci yılında Alaturka Records, Mesnevi’den seslendireceği şiirlerle Okan Bayülgen ve semazenler eşliğinde Zorlu’da sahne alacak. Sanat yönetmenliğini Uğur Işık’ın üstlendiği, Mevlevî dünyasının Âyin ve Semâ ritüelini sahneye taşıyan konser Dede Efendi’nin eserleri ve semazen gösterileriyle izleyiciyi “SIR”larla dolu bir yolculuğa çıkaracak.

Yedi yüz kırk bir yıl öncesinin Anadolu topraklarından, 21. yüzyıl dünyasına ulaşan Mesnevi, Hak’tan halka açtığı kolları ve uçuşan tennureleriyle semâzenlerin sonsuzluğa dönüşleri ve Sûfî’nin “SIR”larla dolu dünyasının kulaklardan silinmeyecek bir müzikle sahneye yansıtacak. Alaturka Records’ın Okan Bayülgen eşliğindeki bu özel konseri 18 Aralık’ta Zorlu Center Performans Sanatları Merkezinde izleyiciyle buluşacak.  

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?