Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute
Ayrılmam Berkay
Sona ermekte gün yine seninle
Akşamlar böyledir hep sessiz
Eşyalar başka yerde ben bir yerde
Gölgen dolaşır gibi sanki peşimde

Işıkları yakın nedir bu his
Yokluğunda sen ne varsa sen bu evde

Ayrılmam sarılırım hayallere
Ayrılmam sevişirim özleminle

JoyTürk
saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

BİFO İLE BARIŞ İÇİN MÜZİK

İki orkestra, üç şef, dünyanın müziği...



Juan Diego Flórez’le açtığı sezonunu tam hız sürdüren Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Aralık ayını çok hareketli geçirecek. Borusan Sanat ve Barış İçin Müzik Vakfı’nın bir araya gelerek gerçekleştirdiği “BİFO ile Barış İçin Müzik” etkinlikleri iki kurumun misyonunu bir çatı altında buluşturuyor. Dört konserden oluşan etkinlik serisi, Borusan Sanat’ın Türkiye’de klasik müziği yaygınlaştırma ve sevdirme misyonu doğrultusunda orkestrası BİFO’yu, mümkün olduğunca çok sayıda çocuğa karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlayarak barışın sesini müzikle duyurmayı amaçlayan Barış İçin Müzik Vakfı’nın orkestrasını bir araya getiriyor.

13 Aralık’ta İstanbul Lütfi Kırdar ICEC’de başlayacak etkinlikte sanat yönetmeni ve sürekli şefi Sascha Goetzel yönetimindeki BİFO ile Samuel Matus yönetimindeki Barış İçin Müzik Orkestrası ayrı ayrı seslendirecekleri parçaların yanı sıra Goetzel yönetiminde sahnede bir araya da gelerek dev bir orkestraya dönüşecek. Glinka’nın Ruslan ve Ludmila Uvertürü, Ravel’in Kaz Ana’sı, Bizet’nin Carmen Süiti, Rossini’nin William Tell Uvertürü ve Dvořák’ın 9. Senfoni’sinin ünlü 4. bölümü gibi popüler yapıtlardan oluşan programda genç piyanist Kaan Baysal da Mozart’ın La Majör Piyano Konçertosu’nu seslendirecek.

14 Aralık’ta Borusan Müzik Evi’ndeki konser, Gülsen Yavuzkal yönetimindeki Borusan Çocuk Korosu ile Mete Ortaç yönetimindeki Barış İçin Müzik Korosu’nu aynı sahneye taşıyor. Popüler koral yapıtların seslendireceği program, her iki kurumun çocukların klasik müzik eğitiminde büyük önem taşıyan ve klasik müzik tarihinin büyük müzisyenlerinin birçoğunun da çıkış noktası olan koronun önemine güzle bir vurgu olacak.

Üçüncü konser 17 Aralık’ta yine İstanbul Lütfi Kırdar ICEC’te. Bu kez BİFO’yu onursal şefi Gürer Aykal yönetirken Barış İçin Müzik Orkestrası yine Samuel Matus’la sahnede olacak. Topluluklar, tıpkı 13 Aralık konserindeki gibi ayrı ayrı seslendirecekleri parçaların yanı sıra Aykal yönetiminde bir araya gelecek. Alfven’in İsveç Rapsodisi, Elgar’ın başyapıtlarından Enigma Varyasyonları’nın 9. bölümü olan “Nimrod”, Çaykovski’nin Slav Marşı ve Venezuela Simon Bolivar Gençlik Orkestrası’nın Dudamel yönetiminde yaptıkları büyük çıkışının unutulmaz parçalarından, Marquez’in 2. Danzon’undan oluşan programda genç piyanist Başar Can Kıvrak Liszt’in 1. Piyano Konçertosu’nu seslendirecek.

Serinin dördüncü ve son konseri oldukça renkli ve eğlenceli olacak. 19 Aralık’ta yine Lütfi Kırdar’da gerçekleşecek olan konser Seçkin Özmutlu yönetimindeki Barış İçin Müzik Bakır Nefesliler Topluluğu ile Türkiye’de dünya müziğinin önemli temsilcilerinden Mercan Dede ile buluşturuyor. Frank Sinatra’dan Beatles’a uzanan popüler parçaların yanı sıra barok ve klasik dönem yapıtlarını da içeren rengârenk bir programa sahip olan bu konser, farklı türlerin güzel bir buluşması olacak kuşkusuz.

Bu etkinliğin en önemli amaçlarından biri Barış  İçin Müzik Vakfı’nın etkinliklerini daha geniş kitlelere duyurmak ve 2005 yılında kurulduğundan bu yana 4 bin çocuğa klasik müzik eğitimi vererek toplumun kültür yaşamına çok köklü ve anlamlı bir katkı gerçekleştirmiş bu kurumun bilinirliğini artırmak. Borusan Sanat da kendi toplulukları ile İstanbul’un klasik müzik yaşamına katkıda bulunmanın yanı sıra etkinliğin tüm bilet gelirini Barış İçin Müzik Vakfı’na bırakarak bugüne kadar kendi kaynaklarıyla etkinlik gösteren kuruma destek oluyor.

“BİFO ile Barış İçin Müzik” bir klasik müzik konser dizisi olmanın ötesinde profesyonel müzisyenlerle gençleri buluşturan anlamlı bir birlikteliğin güzel bir portresini oluşturacak.

Aykut Şengözer

Benzer Haberler

  • CAN BONOMO'DAN PANDEMİ SONRASI İLK KONSER!
    MüzikCAN BONOMO'DAN PANDEMİ SONRASI İLK KONSER!Can Bonomo, pandemi nedeniyle ara verdiği canlı performanslarına 7 Ağustos Bodrum Antik Tiyatro ve 8 Ağustos Çeşme Açıkhava yaz konserleri kapsamında tekrar başlıyor.
    CAN BONOMO'DAN PANDEMİ SONRASI İLK KONSER!
  • HANDE YENER'DEN SEVENLERİNE MÜJDE
    MüzikHANDE YENER'DEN SEVENLERİNE MÜJDEHande Yener hayranlarının merakla beklediği 20.yılına özel Carpe Diem albümünü iki parçaya böldü.
    HANDE YENER'DEN SEVENLERİNE MÜJDE
  • ZİYNET SALİ’DEN YAZA ÖZEL SİNGLE
    MüzikZİYNET SALİ’DEN YAZA ÖZEL SİNGLEBaşarılı isim Ziynet Sali, 'Kalbim Tatilde' single'ını sevenleriyle buluşturdu.
    ZİYNET SALİ’DEN YAZA ÖZEL SİNGLE
  • KAŞ’TA KLİP!
    MüzikKAŞ’TA KLİP!Soner Arıca’nın geçtiğimiz hafta müzikseverlerle buluşturduğu, söz ve müziği kendisine ait ‘Çözelim Düğümü’ single’ı kliplendi.
    KAŞ’TA KLİP!
  • ‘KİMİSİ ADIMI HATIRLAMAZ, DİNLE HATIRLANIR…’
    Müzik‘KİMİSİ ADIMI HATIRLAMAZ, DİNLE HATIRLANIR…’'Dinle' şarkısıyla 1997 yılında Eurovision’da ülkemizi temsil eden ve üçüncü olan Şebnem Paker yıllar sonra o süreci anlattı.
    ‘KİMİSİ ADIMI HATIRLAMAZ, DİNLE HATIRLANIR…’
  • SEZEN AKSU’DAN SİMGE’YE UĞUR HEDİYESİ
    MüzikSEZEN AKSU’DAN SİMGE’YE UĞUR HEDİYESİPop müziğin başarılı temsilcilerinden Simge, 5 Ağustos’ta gerçekleşmesi planlanan Harbiye konseri öncesi Sezen Aksu’dan uğur hediyesi aldı.
    SEZEN AKSU’DAN SİMGE’YE UĞUR HEDİYESİ
icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?