Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

ZAMANDA YOLCULUK BAŞLADI

Google Earth ile geçmişte gezilebilecek.



Kaliforniya ve Milan üniversitelerinin birlikte yürttükleri "Rome Reborn" (Roma Yeniden Doğuyor) adlı proje, M.S. 320 yılındaki Roma'yı yeniden hayata geçirmeyi planlıyor. Yakın zamanda bu projeye Google da destek verdi ve 15 kişilik bir kadronun tam 1 yıl boyunca sürdürdüğü çalışma nihayet tamamlandı.

Çalışma sonucunda sanal olarak 6.700 tarihi bina, aslına uygun bir şekilde dijital ortamda 3 boyutlu halde yeniden hazırlandı. İlk olarak 1974 yılında başlatılmış olan "Rome Reborn" projesi böylece şimdiye kadarki en büyük başarısına imza atmış oldu.

CHIP'te yer alan habere göre; bu sayede milyonlarca internet kullanıcısı Google Earth kullanarak ünlü Roma şehrinin 1 Nisan 320 yılında öğlen saatlerinde nasıl göründüğünü bilecekler.

Günümüzde eski Roma'dan sadece 300 bina ayakta kalabilmiş durumda. Bu yapıların gerçeğini görmenin yerini tutmasa da, zamana karşı koyamadıkları için görmenin mümkün oladığı binlerce binayı internet üzerinde görebilir, hatta 10 kadarının içini bile gezebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken, Google Earth'ün ilgili sayfasını ziyaret etmek.

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?