Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

HAYAT KURTARAN 7 BASİT İPUCU

Yolunuzu kaybettiğinizde, susuz ya da karanlıkta kaldığınızda bunlardan faydalanabilirsiniz.

Kıyamet senaryoları yazmıyoruz ama insanın başına nerede ne geleceği de belli olmaz diyerekten, ıssız bir yerde kaybolursanız, ya da bir şekilde zor bir durumla baş etmek zorundaysanız basit bir kaç ipucuyla günü kurtarmanız mümkün. Tabi şimdi 'ya bu aletler yanımızda yoksa' da diyebilirsiniz, o zaman size önerimiz eğer erkekseniz yanınızda umarız kız arkadaşınız da vardır. Unutmayalım, kızların çantası ilk yardım çantaları ya da alet çantaları kadar donanımlı olur genelde.

Neyse lafı uzatmadan işte en basit 7 hayat kurtaran ipucu...

1. Karanlıkta kalanlar için de olabilir, rüzgar nedeniyle sönüp duran bir mumdan şikayet edenler için de... Bir içecek kutusunu açık pencere şeklinde keserek kendinize korunaklı bir mumluk yapabilirsiniz...




2. Kayboldunuz diyelim ve hangi yöne gideceğinizi bilmiyorsunuz ve şansa bakın ki yanınızda da bir iğne var! İşte kuzeyi bulmak için gereken yegane şey. Giysinize sürterek biraz elektriklendirdiğiniz iğneyi ufak bir su birikintisine koyduğunuz bir yaprağın üzerine bırakın. İğnenin ucu pusula gibi çalışacak ve size kuzeyi gösterek.




3. Yine bir içecek kutusu mucizesi. İçine yağ döktüğünüz bir kutuya, (konserve kutusu da olabilir bu arada) yine yağa buladığınız bir bez parçasını fitil gibi yerleştirin. Yaktığınız zaman bütün gün sönmeyecek bir meşaleye sahip oldunuz demektir.




4. Yiyecek ısıtmak ya da tost yapmak istiyorsunuz ama gerekli elektronik cihazlarınız yok. O zaman güneşten faydalanmak kadar basit bir yol daha yok. İhtiyacınız olan karton bir kutu ve alüminyum folyo. İşte bu kadar basit!




5. Temiz suya ulaşabilme şansınız yok diyelim ama elinizde iki cam kavanoz ve bir parça da temiz bez var. Çok şanslısınız, çünkü bu temiz su demek! Kirli suyu doldurduğunuz kavanozu, boş kavanozdan biraz yukarda duracak şekilde yan yana koyun. Bir parça bezi rulo yapıp bir ucunu dolu, bir ucunu boş kavanoza bırakın. Zaman alan bir yöntem ama bir süre sonra, boş kavanozda temiz suyun biriktiğini göreceksiniz.




6. Hayat kurtaran olmasa da, mangal yapmak için çok işe yarayan bir yöntem var. Kömürleri boş bir yumurta kartonuna yerleştirin ve mangalın üzerine bırakın. Kartonun ucunu yakın ve kömürlerin nasıl tam kıvamında közlendiğine tanık olun.




7. Ve son olarak da sivrisinek gibi rahatsız edici böceklerden kurtulmanın basit bir yolu. Bahçe ya da kamp keyfi yapmayı sevenler not alsın lütfen. Yaktığınız ateşe küçük bir dal fıstık yaprağı (çam fıstığı, yer fıstığı, antep fıstığı fark etmez) attığınız zaman kokusu böcekleri sizden uzak tutacak!



Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?