Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

JoyTürk
saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

AZRA AKIN SAHNEDE!

Yeni haftada, 4 yerli 4 yabancı filmle vizyonda komedi ve dram bir arada.



19 Eylül haftasında yerli-yabancı tam 8 yeni film vizyonda...

Çilek

Haftanın öne çıkan yerli yapımı olan Çilek, yönetmen Günhan Emrah Sönmez'in ilk uzun metrajlı sinema filmi. 'Dünya Güzeli' ünvanlı Azra Akın'ın başrolünde olduğu filmin senaryosu ise Çağlayan Neyman'a ait. Çilek aynı zamanda hikayesi çizgi roman (grafic novel) tekniğinde çizimlerle desteklenen ilk Türk filmi olma özelliğini de taşıyor. Yönetmen Sönmez'in; "Kimsenin kayıtsız kalamayacağı kadar davetkâr ve sürprizli bir film yaptık." dediği yapımda ayrıca Selen Öztürk, Bülent Şakrak, Kadir Özdal ve İlker Aksum rol alıyor.




Labirent: Ölümcül Kaçış / The Maze Runner

Aksiyon ve bilimkurgu meraklıların iştahla beklediği Labirent: Ölümcül Kaçış bu hafta vizyondaki yerini alıyor. Görsel efekt alanındaki kariyeri ile tanınan Wes Ball'ın en yüksek bütçeli, aynı zamanda uzun metrajlı sinema filmi olan yapım James Dashner'ın çok satan kitabından beyazperdeye uyarlandı. Labirent: Ölümcül Kaçış'ın genç oyunculardan oluşan kalablık kadrosunda ise başı Dylan O'Brien, Will Poulter, Thomas Brodie-Sangster ve Kaya Scodelario gibi isimler çekiyor.




Böcek

İlk filmi Fasulye'den uzun bir aradan sonra tekrar Böcek filmi için yönetmen koltuğuna oturan Bora Tekay, Aslı ile Kerem, Kadın İsterse ve Papatyam gibi televizyon yapımlarıyla adını duyurdu. İlk defa If İstanbul 2014'ün Oyun bölümü kapsamında izleyicisiyle buluşan filmin başrollerini Uğur Bilgin, Leyla Yüngül, Barış Yılmaz Gündüz ve Engin Karabacak gibi isimler paylaşıyor. Filmde aynı zamanda yine çeşitli yapımlarda adını duyduğumuz ünlü oyuncular Tamer Karadağlı, Salih Kalyon, Öner Erkan, Ömür Arpacı ve Hakan Yılmaz gibi isimler yer alıyor. Bir komedi filmi olan Böcek için yönetmen Bora Tekay; "Amatör oyuncu ve kameramanlarla çekilmiş deneysel bir sahte belgesel" olarak yorumluyor.




Dünyada 20.000 Gün / 20.000 Days on Earth

Görsel sanatçı olan Iain Forsyth ve Jane Pollard'ın ilk uzun metrajlı film denemsi olan Dünyada 20.000 Gün ünlü sanatçı Nick Cave'in dünya üzerinde yaşadığı 20.000. günü konu alıyor. Müzikal bir belgesel tadında olan filmde aynı zamanda Kylie Minogue, Arthur Cave, Ray Winstone ve Susie Bick gibi isimler boy gösteriyor.Dünyada 20.000 Gün, 30. İstanbul Film Festivali'nde FIPRESCI Ödülü kazanırken, Sundance Film Festivali’nden En İyi Yönetmen ve En İyi Kurgu dallarında ödüllerle döndü.




Eğer Yaşarsam / If I Stay

Daha çok televizyon yapımlarında yapımcı ve yönetmen olarak görmeye alışık olduğumuz R.J. Cutler sinemada dikkate değer ilk işi diyebileceğimiz Eğer Yaşarsam, Gayle Forman'ın aynı adlı romanından, Shauna Cross'un kaleminden beyazperdeye uyarlandı. Kick-Ass sersiyle adını duyuran Karanlık Gölgeler, Clouds of Sils Maria, Çatlak Film ve Carrie: Günah Tohumu gibi filmlerle kariyerinde sürekli artış gösteren bir grafik yakalayan Chloë Grace Moretz'in başrolünü üstlendiği filmde ona, Mireille Enos, Joshua Leonard, Jamie Blackley, Stacy Keach ve Liana Liberato gibi isimler eşlik ediyor.




Kanunsuzlar

Haftanın bir diğer yerli komedi filmi olan Kanunsuzlar, yönetmen Barış Erçetin'in ilk uzun metrajlı sinema filmi deneyimi. Senaryosunu Kerem Topuz'un yazdığı filmin yapımcılığını ise Bu Son Olsun ve Gulyabani gibi filmlere imza atmış olan Orçun Benli üstleniyor. Komedi türündeki yol filmi İsa ve Cengo isimli iki arkadaşın başına gelen maceraları konu ediyor. Filmin oyuncu kadrosundaysa Orhan Eşkin, Bülent Çolak, Umut Temizaş, Levent İnanır, Sarp Bozkurt, Fatih Koyunoğlu ve İsmail Oral gibi isimler yer alıyor.




Monako Prensesi / Grace of Monaco

67. Cannes Film Festivali'nin açılış filmi olan Monako Prensesi, ülkemizde bu hafta sinemaseverlerle buluşuyor. Filmin yönetmenliğini Kıyamet Melekleri ve Kaldırım Serçesi gibi filmlere imzasını atan Olivier Dahan üstleniyor. Hollywood yıldızı olan Grace Kelly'nin hayatını anlatan filmde, Kelly'i Nicole Kidman canlandırıyor. High Society, Arka Pencere, Cinayet Var ve Kahraman Şerif gibi filmlerde rol alan daha sonra Monako Prensi Rainier ile evlenen yıldızın hayatını anlatan filmin senaryosunu Arash Amel kaleme aldı.




Tersine

Haftanın bir diğer yerli komedi filmi olan Tersine yönetmen Ahmet Faik Akıncı'nın Kubilay ve 3 Kadın 3 Kader filminden sonra imza attığı üçüncü uzun metrajlı sinema deneyimi. Yapımcılığını Batı Yapım'ın üstlendiği filmin senaryosu da yönetmen Ahmet Faik Akıncı'ya ait. Dondurmam Gaymak filmiyle adını duyuran Turan Özdemir'in başrolünü üstlendiği filmde kendisine, Şenol İpek, Nuray Kanal, Cumhur Sarı, Senem Hakkı ve Nilgün Barutçu eşlik ediyor.

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?