Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

JoyTürk
saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

HERKES BİR DİLEK TUTSUN!

12 - 13 Ağustos tarihlerinde tüm dünya bu meteor yağmurlarına kilitlenecek.



Bundan 22 yıl önce, 1992'de Swift-Tuttle adlı kuyruklu yıldız, Dünya'nın yörüngesine girince parçalara ayrılmıştı. O günden bu yana, 22 yıldır, Swift-Tuttle'dan arta kalanlar dünyaya 'yağmaya' devam ediyor. En çok da Ağustos ayı başlarında...

Perseid takım yıldızından kopan Swift-Tuttle'ın parçaları olan ve bu nedenle de Perseid olarak isimlendirilen meteor yağmurları, bu yılda en çok 12 - 13 ağustos tarihlerinde gözlemlenebilecek.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) da, bu yıl 12 - 13 ağustos tarihlerinde, gece 00:00'dan itibaren bu meteor yağmurlarının, ya da halk arasındaki deyişiyle yıldız kaymalarının izlenebileceğini duyurdu.

Tabi gök taşı yağmurunun olacağı gün bulutlu olur veya Ay dolunay halinde olursa, gözlemlenmesinde hafif kusurlar olabilir.

Bunun yanı sıra, gök taşı yağmurunun en iyi izlenebileceği ortam, ışıktan arınmış karanlık ortamlar. Yani şehirlerde pek iyi görülemese de, gece vakti kırsal alanlarda bu şölene tanıklık edilebilecek.

Aşağıdaki bu görüntüler ise geçen yılın ağustos ayı başında çekilmiş ve dört günü kapsayan meteor yağmurlarından elde edilmiş görüntüler...

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?