Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

JoyTürk
saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

NEİL YOUNG / 15 TEMMUZ 2014

Rock müziğinin büyük ismi, unutulmaz şarkıların sahibi Kanadalı müzisyen Neil Young İstanbul'da!



Rock müziğinin büyük ismi, unutulmaz şarkıların sahibi Kanadalı müzisyen Neil Young, İstanbul’daki ilk konserini Karnaval.com Medya Sponsorluğunda Crazy Horse topluluğuyla 15 Temmuz akşamı KüçükÇiftlik Park’ta verecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Vodafone Red sponsorluğunda, müzikseverlerin yıllardır merakla beklediği, efsane bir ismi ağırlayacak. Neil Young öncesinde Midlake ve Büyük ev Ablukada ile tek günlük bir festival vaat eden gecenin biletleri Biletix ve İKSV’de. Tüm öğrenciler için sınırlı sayıda 10TL’lik biletler 4 Temmuz Cuma günü 10.00’dan itibaren satışa çıkıyor. 
 
Daha önce öğrenci bileti almış izleyiciler bilet değişimi yapmak ve ücret farkını almak için biletlerini aldıkları gişeye (Biletix’ten alanlar Biletix’e, İKSV’den alanlar İKSV’ye) başvurabilirler.

İlk solo albümünü yayımladığı 1968 yılından bu yana birçok müzisyenin ilham kaynağı olan Neil Young, akıldan çıkmayan yüksek perdeli tenor sesi, elektrogitardaki kendine özgü stili, harmonika, piyano gibi çeşitli enstrümanlardaki başarısıyla güncel müzik tarihinin en büyük isimlerinden. Bu ay içerisinde Carnegie Hall’da dört gece üst üste solo konserler veren Neil Young’ın hayranları salonu dört gece de tıklım tıklım doldurdu. Her biri iki buçuk saat süren bu konserlerde ilk dönem şarkılarına ağırlık vererek hayranlarını mest eden Neil Young, İstanbul’daki konserinde de müzikseverlere benzer bir program sunacak.

1970’lerden günümüze toplam 50 albüm yayımlayan Neil Young, kariyeri boyunca muhalif, barış yanlısı ve çevreci tutumundan ödün vermedi. Aktivistlerin marşı haline gelen “Rockin' In The Free World” ve “Living With War” şarkılarının sahibi Neil Young, Live Aid ve Live 8 konserlerinde sunduğu etkileyici performanslarla da hafızalara kazındı. Tüm zamanların en iyi albümleri listelerinden düşmeyen, 1972 yapımı Harvest’in yaratıcısı Neil Young’ın bu albümdeki şarkılarından “Heart of Gold” rock tarihinin en güzel çalışmalarından biri olarak kabul ediliyor.

Ünlü müzisyenler tarafından defalarca yorumlanan “Only Love Can Break Your Heart”, “Rockin' In The Free World”, “Heart Of Gold”, “Old Man”, “Hey Hey, My My”, “Harvest Moon” gibi onlarca şarkının yaratıcısı Neil Young’ın iki Grammy ödülü ve Philadelphia filminin müzikleriyle bir Oscar adaylığı da bulunmakta. Üretken müzisyen Neil Young’ın Crazy Horse ile birlikte kaydettiği, 2013 yılında yayımlanan albümü Psychedelic Pill de “En İyi Rock Albümü” dalında Grammy’ye aday oldu. 21 Ocak Salı gecesi Merit Ödülü’yle onurlandırılan Neil Young’un son albümü A Letter Home, müzikseverlerle Mart ayında buluşacak.

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?