Biraz bekleteceğiz...Bilgilerini kontrol ediyoruz.
icon_player_arrow_down

Radyo dinlemek için
ADBLOCK
eklentisini kapatıp sayfayı yenilemen gerekiyor.

TAMAM
icon_player_favorite ŞARKIYI FAVORİLERİNE EKLEMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAP.
icon_player_volume icon_player_mute

JoyTürk
saniye sonra kapanacak.

CANLI RADYO

LADY GAGA UÇTU, SIRA BİZDE!

Lady Gaga'nın albüm tanıtımı için giyinip uçtuğu teknoloji harikası 'elbise', geleceğin ulaşım araçları arasında görülüyor.



Londra merkezli moda ve teknoloji firması Studio XO'nun çalışanı ve 'uçan elbisenin' tasarımcısı Benjamin Males, Volantis'in geleceğin ulaşım araçlarından biri olacağı konusunda neredeyse emin.

Bilim kurgu ürünü gibi görünse de, uzay yolculukları için tasarlanan araçların yanında Volantis'in, oldukça makul bir tasarım olarak göründüğünü ifade eden Males, "belki de 10 yıl içerisinde yolculuklarda Volantis'i kullanabilecek durumda oluruz" diye de ekliyor.

Volantis daire şeklinde 6 kol ve 12 rotordan oluşuyor. Her bir kolun içerisinde 2 adet rotor bulunuyor. 12 adet pille çalışan pervaneden oluşan Volantis'e, bedene oturan fiberoptik bir elbisenin içine girerek yerleşiyorsunuz.



Moda ve teknolojinin iç içe olduğu bu 'uçan elbise' ilk olarak Lady Gaga'nın, geçen kasım ayında ArtPop albümünün tanıtımda kamuya duyurulmuştu.

Albümünü tanıtmak için New York'ta bir lansman düzenleyen Lady Gaga, Volantis'in tasarımcıları eşliğinde araca binerek havalanmıştı.

Kim bilir, belki gerçekten de bir kaç on yıl sonra bir çoğumuz Volantis ya da benzeri teknolojiler ile yolculuk yapıyor olacağız.

Benzer Haberler

icon_close
icon_close
Karnaval.com'u hangi dilde görmeyi istersin?
Hangi ülkenin eğlence ve yaşam haberlerini takip etmeyi tercih edersin?